A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

Logika, mindenek felett

A logika lényegességét nem kell azoknak kihangsúlyoznunk, akik megtapasztalták azt, az egyszerű, ám mégis kevesek által tudott tényt: a logika a megfelelő gondolkodás alapja.

Ez azt jelenti, hogy a logikai játékok fejlesztik a logikus gondolkodást, amivel a játékosok hatalmas előnyöket szerezhetnek a nagybetűs életre. A logikus gondolkodás, ugyanis egyenértékű azzal, hogy aki birtokában van az talpraesett, könnyen juttatja érvényre elképzeléseit, kitartó, ám mégis nyitott a kommunikációra, interakcióra, azaz a szocializáltsága magasan fejlett. Ezek olyan erények, melyek alapjai a jövőbeli sikereknek.

6-8 éves kor közötti gyerekek részére már bátran választhatsz logikai társasjátékot, mert a gyerekek ebben a korban már abszolút felkészültek arra, hogy egyszerűbb készség, képesség fejlesztő feladatokkal szembesüljenek. A logikai játékok előnyeit napestig sorolhatnánk, így most megpróbáljuk a leglényegesebbeket kiemelni.

Játszásukkal fejlődik a gyerekek modellalkotó tevékenysége, megjelenik az igény arra, hogy a játékosok lássák, értsék, és megfogalmazzák a hipotézisek közötti összefüggéseket, ezen kívül akár még a matematika iránt, annak szépsége, s a gyakorlati életben betöltött hatalmas szerepe is előtérbe kerülhet. Amit kevesen tudnak, s talán számodra is új információ lesz, hogy a logikai társasjátékok a térbeli tájékozódást, és az esztétikumra való hajlamot is nagymértékben fejlesztik.

A logikai társasjáték megteremti a gyermekekben az igényt, a vágyat arra, hogy ne csak csinálják, hanem értsék is cselekedeteiket. Ne csak játszanak, hanem meg is tudják fogalmazni a miérteket. Ez a megfelelő gondolkodás alapja, ami ahogy fentebb is említettük egyenesen a talpraesettség útjára vezet. A logikai társasjáték elvitathatatlanul nagy szerepet tölt be a gyerekek személyiségfejlődésében.

Nem véletlen az sem, hogy ebben a korban, kizárólag laza, játékos formában már foglalkoznak a gyerekek sakkal, matematikával, hiszen ezek a tevékenységek is nagyban fejlesztik a logikus gondolkodást. A logikai társasjátéknak köszönhetően mindezen pozitív tulajdonságok elérhetővé válnak, miközben a gyerekek boldogan, önfeledten játszanak, és maximálisan jól érzik magukat.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek