A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

Társasjátékot a kicsiknek is!

A gyermekek érzelemvilágát nagyban gazdagítják a játékok, amelyek ha helyesen vannak kiválasztva, koruknak, képességeiknek, készségeiknek megfelelően, akkor valódi örömöt szerezhetnek az apróságoknak, amellett, hogy nagyban elősegítik optimális fejlődésüket.

A társasjáték kicsiknek is elérhető, így nem kell arra várnod, hogy a nagyobbaknak szánt szintet elérje gyermeked. 4-5 éves korban már nyugodtan elgondolkozhatsz azon, hogy a memória játékokat lecseréled egyszerűbb, ám élvezhetőbb társasjátékokra, melyek a kicsik számára is hatalmas meglepetést fognak okozni.

Ebben a korban már nagymértékben megugrik a kreativitás fejlődése, és a gyerekek képesek az apróbb szabályok következetes betartására. A társasjáték kicsiknek szánt verzióiban fontos momentum, hogy a játékosok megtanulják könnyed, laza formában a ragaszkodást, bizonyos előre felállított, megteremtett szabályokhoz pl. sorrend. Ez az aprócska, ám nagyon lényeges elem, már konkrétan a nagybetűs életre készíti fel őket, amikor a hétköznapokban számtalan írott, és íratlan paragrafussal kell majd szembesülniük.

A társasjáték túlzás nélkül állítható, hogy a szocializáció alapját képezi. A kicsiknek szánt társasjátékok ugyanis képesek ráhangolni a társas együttműködésre a játékosokat, sőt. Ezek a játékok arra is hamar rámutatnak, hogy a társas hatékonyság kifejezetten előnyös, és a jövőben is követendő taktika. A társasjáték kicsiknek nem csak a figyelmet, logikát, kreativitást, értelmi képességeket fejleszti, hanem a kommunikációs eszközök bevetésével jó hatással van az interaktivitásra, a kérdezz-felelekre, a figyelemre, és a megfelelő koncentráltságra is.

A társasjáték során a gyerekek megtanulják kezelni a győzelmet, és a veszteséget is, ezáltal a személyiségük is komoly átalakuláson megy keresztül. A társasjáték kicsiknek a legjobb választás, akkor, ha egyszerre szeretnéd fejleszteni, és szórakoztatni a játékos kedvű apróságokat. Így ők úgy fognak tanulni, alakulni, formálódni, hogy igazán észre sem veszik: betartva a szabályokat, kezelve a helyzeteket, felszabadultan szórakoznak, és tanulnak. A társasjáték kicsiknek, és nagyoknak egyaránt okoz boldogságot, kikapcsolódást, és minőségi közösen eltöltött szórakozást.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek