A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.
Kategóriák

​Társasjátékok az örömteli, könnyed fejlődésért

​Társasjátékok az örömteli, könnyed fejlődésért

A magyar nyelvben a játék kifejezés sok árnyalattal és jelentéssel bír. Ha kicsit belegondolunk, ha az olimpia kerül szóba, akkor is olimpiai játékokat emlegetünk, de gyakorlatilag bármilyen sport, legyen az csapat vagy egyéni egyfajta játék.

Példának ott a futball, ami egy csapatjáték és labdajáték egyben, holott a végeredmény, és a hozzá kapcsolt súlyos pénzek, érdekek már elvonatkoztatnak a játékosság fogalmától. Láthatjuk, hogy a játék szórakoztató és könnyed mivolta mellett, tulajdonképpen a komoly életre készít fel minket. Ezért is érdemes a gyermekkorban a társasjátékok használatát bátorítani, hisz amit ma gyermekünk ott nevetve megtanul, holnap felnőttként a való életben hasznosíthatja. A társasjátékok amellett, hogy szórakoztatóak, nagyon sok vetületben nevelnek is. Gondoljuk csak végig, léteznek stratégiai társasjátékok, amelyek roppant népszerűek, és az elvont gondolkodás, a tervezés, a koncentráció alapvető elemeit tanítják meg a játékosoknak, humoros, könnyed éppen ezért nagyon könnyen befogadható formában. A művészi hajlamokat, az esztétikai érzéket, arányérzéket, formatervezést szintén könnyedén el lehet sajátítani társasjátékok segítségével. A gyermekünkkel eltöltött idő ilyen módon nem csak kellemes, hanem hasznos is lesz, hisz a közös játék ráerősít és kiegészíti azt a tudást, amit az iskolában szerez, mégpedig játékos formában, kötöttségek nélkül, az otthon melegében. A társasjátékokra kiadott pénz tehát nem más, mint a gyermekünk fejlődésére kiadott pénz, vagyis a legjobb befektetés, ami csak elképzelhető.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek