A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

Társasjátékok, amelyek feldobják a bulikat

Itt a nyár, itt a szabadban töltött napok és esték ideje! Kicsik és nagyok és még nagyobbak is általában a délutánt várják, amikor kiköltözhetnek a szabadba, a teraszra, a kertbe, és játszhatnak egymással.

Nyáron mindenki összejöveteleket szervez: a szülők a gyerekeknek, a szülők a szülőknek. Amikor a gyerekek összejönnek, akkor a szülők is kávézgatnak, barátkoznak. De találkoznak a gyermek nélküli felnőttek is, akár hetente, akár havonta - összehoznak egy estet, amikor kifújják a hétköznapok gőzét és élvezik a hétvégi együtt töltött estéket. Mitől válhat egy ilyen összejövetel még jobbá? A válasz a társasjátékokban rejlik! Azt tudjuk, hogy a gyerekek szeretnek játszani, de azt sokszor elfelejtjük, hogy a felnőttek is! A felnőtteknek általában akkor jut eszükbe, hogy mennyire közel is állnak hozzájuk a különféle játékok, főleg a társasjátékok, amikor elkezdenek játszani.

A társasjátékok kor nélküliek – ami nem azt jelenti, hogy egy-egy játék nem korhoz kötött, hanem hogy nem kell azt mondanunk, hogy túl kicsik, vagy túl nagyok vagyunk egy társasjátékhoz. A legtöbb társasjáték pozitívuma pedig, hogy 1-99 év között ajánlottak! Mindegy tehát, hogy milyen korosztályban töltjük a napot vagy az estét, érdemes talán elővenni a fiókból a régi társasjátékok egyikét, vagy vásárolni egyet-kettőt az újak közül. Képzeld el, hogy egy csapat gyermek és egy csokornyi szülő együtt játszik egy nyári délutánon a kertben! Képzeld el, hogy péntekenként összeül a baráti társaság és társasjátékoztok! Képzeld el, hogy néha csak a szülők találkoznak és játszanak, és képzeld el, hogy néha teljesen keverednek a korosztályok!

A társasjátékok azért jók, mert kikapcsolnak és megszabadítanak a hétköznapok felesleges aggodalmaitól. A társasjátékok emellett felszabadítanak, hiszen a játék mellett sokszor elfelejtjük, hogy hogyan is illene viselkedni stb., és mennyivel kellemesebb a feszélyezett érzéseket félretenni és felszabadultan játszani. Ezek az esték képesek szorosabb kapcsolatot is kialakítani a társasággal, hiszen vannak olyan játékok is, amelyek az emberismeretre vagy az asszociációra alapoznak, tehát egyszerűen erősödik a baráti társaság tagjai között a kapcsolat. A gyermekek mindig nagyon sokat tanulnak egy ilyen játék során, fejlődnek bizonyos területei, illetve igényes időt töltenek együtt, a családdal is és a barátokkal is. A társasjátékok mindig meghatározóak egy család életében és ezek az élmények az egész életre kihatással lesznek.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek