A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
25 000 Ft feletti rendelés esetén
Azonnali átvétel
Azonnali átvétel
Azonnali átvételi lehetőség szaküzleteinkben
Biztonságos fizetés
Biztonságos fizetés
Többféle fizetési lehetőség
Unita társasjáték
11.990 Ft
Menny.:db

Unita társasjáték

11.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: ASM34135
Várható szállítás: 2024. május 28.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Pesti üzletünkben: Raktáron
Budai üzletünkben: Raktáron
Webáruházunk raktárában: Nincs készleten
Helvetia egy fejlődő ország, amely az környező birodalmak adóforrásává vált. Primitiva volt az első, aki lázadt a függetlenségért, de hamarosan más népek is csatlakoztak hozzá; Luserna, Zugriga, Berena, Friburga és még sok más nép. Az eltelt évszázadok során a háború és béke időszakai folyamatosan váltották egymást. Ma, a Unita idejében, ismét ugyanaz a légkör uralkodik.

Paraméterek

Játszhatod egyedül is? Nem

Leírás és Paraméterek

Primitivai emberek! Fribugai apácák! Germanlandi mérnökök! Hexagone békái! Készüljetek a csatára, mert itt a diplomácia már csak időlegesen segíthet! Ha be akartok vonulni Helvetia szívébe, szükségetek lesz minden erőtökre, és főleg minden ravaszságotokra. Hogy melyik hadtesteket mozgatjátok, és a megfelelő időben teszitek-e, életet vagy halált jelenthet harcosaitokra nézve.

A Unita egy meseszép játék, háttértörténete Helvetiáról és a körülötte lázadó birodalmi országokról igazán érdekes. Bár megéri megvenni csak azért, hogy szert tegyünk a gyönyörű kockákra, melyek seregeinket fogják képviselni, és csupán a táblában gyönyörködés perceket fog elvenni minden játék közben a tényleges körökből, nem a szépségért gyűjtők játéka. Miniatúrák, festendő aprólékos figurák nincsenek benne, és a mellékelt rengeteg kocka ellenére sincs benne egy jottányi szerencsefaktor sem. Ez a végtelenül egyszerű mechanikájú játék bárki számára elsajátítható, de az a fajta játékos fogja a legjobban élvezni, aki komolyan el tud töprengeni azon, melyik paraszttal nyisson a sakktáblán.

Játékszabályok: Ha két játékos van, 2-2 sereget vezényelnek, három és négy játékosnál pedig a tábla megfelelő oldalán 1-1 sereget. Minden játékos lehelyezi a megfelelő számú tereplapkát a pályára, majd beállítja kockáit úgy, hogy az eltérő színű pöttyök nézzenek felfelé. A megadott helyekre a pályán tetszőleges rendben lehelyezi kockáit, azaz egységeit, úgy, hogy a két legnagyobb értékű kocka ne legyen egy csoportban. Minden játékosnak minden körében 3 mozgáspontja van, melyeket tetszés szerint eloszthat csoportjai között. Ha terepre érkezne, azt felfedi. Ha ellenséges csapatok mellé ér, a számok összevetésével csatát vezényelnek le. Cél minél több, minél magasabb életerejű - azaz több pöttyöt mutató - kocka bejuttatása a tábla közepére.

További információ:

 • Tartozékok:64 dobókocka, kétoldalas játéktábla, játékszabály, terepkártyák, képességkártyák
  • Ajánlott kor: 13+
  • Játékosok száma:2-4
  • Játékidő:60 perc

  Nézd meg ezt az angol nyelvű videót a játék menetéről!

  Rendeld meg most és légy te a birodalom új ura!

  Rendeld meg most és tedd próbára magad!

  Játszhatod egyedül is? Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.