A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

Szójátékok kicsiknek és nagyoknak

Szójátékok már nem csak nagyoknak, hanem a kisebb korosztálynak is léteznek.

Amikor valaki azt hallja, hogy szójáték, akkor általában valami nagyon furfangos és nehéz játékra gondol, valamilyen megoldhatatlan feladatra, és biztosan azt hiszi, hogy ezt csak a nagyon okosak játszhatják – ez azonban egyáltalán nem igaz. Itt az ideje leküzdeni a félelmeket, és ráismerni arra, hogy miben is vagyunk jók! Itt az ideje félretenni az unalmas hétköznap estéket, a televízió előtti semmittevést, és a társaságmentes életet, itt az idő otthagyni a kocsmákat és a társaságunkkal vagy a családunkkal elkezdeni társasjátékozni, például szójátékozni.

Talán furcsán hangzik, de az egyik legjobb dolog a társasjáték, azon belül is a szójátékok például nagyon is izgalmasak. Ha egy társaság összeül, és elkezdenek játszani, akkor lehetséges, hogy az elején kissé furcsán érzik magukat – főleg ha senki nem játszott még előtte – de higgyék el, hogy nagyon gyorsan leomlanak a gátak és a harsány nevetésé és az izgalmas kiabálásoké lesz a főszerep. A „versenyzők” általában azon kapják magukat, hogy önfeledten játszanak, hogy elmúlt az idő, és egyszerűen csak jót szórakoztak. De nézzük csak meg közelebbről, hogy mi is a szójátékok lényege, miért jók ezek a játékok, és miért jó, hogy már van Junior változatuk is.

A szójátékok nem csupán egy szórakoztató estét adnak, hanem a kikapcsolódás mellett fontos agytekervényeket mozgatnak meg, rávesznek arra, hogy azon részeit is használd az agyadnak, amelyeket talán hét közben nem annyira sűrűn szoktál, vagy olyan részét használod a fejednek, amely mondjuk utoljára az egyetemen volt bekapcsolva, és az is igaz, hogy új dolgokat tanulhat meg az ember bármilyen szójáték játszása közben.

És most nem kell azt mondani, hogy te nem olvasol eleget, ezért nem ismersz annyi szót és biztosan rossz vagy a játékban, mert egyszerűen ez nem attól függ – bárhonnan tudhatunk, ismerhetünk sok szót, itt pedig megtanulhatjuk használni őket, megtanulhatjuk a szinonimákat használni, és egyszerűen rájöhetünk arra, hogy nyelvünk mennyire gazdag, és hogy mi mennyire picike részét használjuk ennek. Talán ez után a hétköznapokban is majd választékosabban fejezzük ki magunkat.

Talán ez után már az is egyértelmű, hogy miért fontos, hogy már van gyerekverziója is a szójátékoknak. A gyerekek, ha már kisebb korukban azzal találják szembe magukat, hogy óriási lehetőségeik vannak az önkifejezésre a szavakkal, akkor talán később ezt sokkal könnyebben is teszik majd meg. Hajrá, a szójátékok menők!

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek