A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

Sokak kedvence, a Rubik kocka

A Rubik kocka olyan magyar találmány, amelyet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni.

Gyerekek és felnőttek is szívesen játszanak vele, sőt, egészen elképesztő rekordok is születtek már a témában megrendezésre kerülő világversenyeken. A játék 1974-ben látott napvilágot, és a magyar Rubik Ernő nevéhez köthető. Egy évvel később már kapható is volt az üzletekben az általa elsőként csak Bűvöskockának keresztelt különlegesség. A cél először egy 2x2x2-es kocka megalkotása volt, és a mozgathatóságból fakadó kezdeti nehézségek leküzdése után egyre nagyobb, bonyolultabb és többféle lehetőséget magában rejtő verziók is napvilágot láttak.

A Rubik kocka rajongói számára ma már akár 17x17x17-es típus is rendelkezésre áll, és jelent folyamatos kihívást. A világszerte ismert játék természetesen otthoni használatra, a legegyszerűbb kialakítással is kapható, s még így is rengeteg gyakorlás szükséges ahhoz, hogy a rendszert a maga teljességében át lehessen látni. Kevesen érik el azt a szintet, hogy érdemben jelen lehessenek a világversenyeken. Talán sokak számára még elképzelni is nehéz, hogy pl. Endrey Marcell bekötött szemmel, mindössze 27,65 másodperc alatt rakta ki a Rubik kockát úgy, hogy ebbe már beletartozott az az idő is, mely alatt memorizálta a színek aktuális állását. A kocka-kultusz nem csak a játékban merül ki, hanem a mintával díszített ruhadarabok, kiegészítők is megtalálhatóak ma már az üzletek polcain.

A Rubik kocka - mely ezt az elnevezést csak 1980-ban kapta meg – kiválóan alkalmas ajándékozás céljából, de saját részre is sokan döntenek mellette. Nem véletlen, hiszen folyamatos kihívások elé állatja a játékosokat, s legyen szó bármely korosztályról, rengeteg rajongót tudhat magáénak a játék. Ha a heves kockázás közepette esetleg elkoptak volna a színek, akkor minden gond nélkül lecserélhetjük azokat, hiszen elérhető áron beszerezhetőek a matricák. Maga a Rubik kocka is olcsón megrendelhető a világháló kínálta kényelmet kihasználva, így még otthonod sem kell elhagynod ahhoz, hogy igazi kihívásokat jelentő játékot tudhass magadénak, vagy lephesd meg vele gyerkőcöd, párod.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek