A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.
Kategóriák

Memóriajáték, a szórakoztató agytorna kicsiknek és nagyoknak

Jó az emlékezőtehetséged? Ha a válaszod igen könnyel letesztelheted magad, és ehhez nem szükséges semmilyen orvoshoz elmenned, vagy drága tesztlapokat tanulmányoznod.

Elég, ha van otthon egy jó kis memóriajáték a polcodon, na és persze legalább néhány játszótárs, akik maguk is szeretik a társasjátékokat és készek próbára tenni memóriájukat. Ennél könnyedebb, viccesebb és szórakoztatóbb memóriatesztet még sosem találtak ki, amióta világ a világ. Persze mivel elsősorban egy játékról beszélünk, a hangsúly a szórakozáson, a kellemes időtöltésen van. A legtöbb memóriajáték, legyen az klasszikus, vagy továbbfejlesztett változat több nemzedék számára nyújt kitűnő időtöltés, vagyis ha éppen úgy tartja a kedved, gyermekeddel is játszhatod együtt.

A memóriajáték nem egyszerűen egy játék, hanem a családoddal, barátaiddal eltöltött minőségi idő tökéletes eszköze is egyben. A közös játék mindig közösségépítés is egyben. A családod, a barátaid szorosabb, vagy lazább kötelékkel hozzád vannak kapcsolva és ezt a köteléket számos módon erősíteni, ápolni kell, hogy erős maradhasson. A memóriajáték, és általában a társasjátékok kiválóan alkalmasak erre a szerepre. Arról már nem is beszélve, hogy szülőként felelősségteljes döntés a társasjátékok, ezen belül egy jó kis memóriajáték gyakori használata. Ha együtt játszotok, a kis lurkók fantáziája, asszociáló készsége, rövid és hosszú távú memóriája egyaránt fejlődik, miközben ők maguk, és persze te magad is felhőtlenül kikapcsolódtok.

Neked csupán arra kell ügyelned, hogy a gyerek életkorának megfelelő játékot játsszátok, mert mint minden tanulási folyamatban, itt is fontos a fokozatosság és az egymásra épülő élmények sorozata. A választékra nem lehet panaszod, hisz a piacon sokféle, az emlékezőtehetséget megdolgoztató társasjáték kapható, egy kevés tájékozódás után találsz egészen kis gyerekeknek, vagy felnőtteknek szólót is. A hangsúly mindegyikben a szórakoztatás és a fejlesztés közötti összhangon és egyensúlyon van, talán ez is az egyik oka, hogy ez a típusú társasjáték ennyire népszerű. Hisz ha jó a memóriád, akkor is szereted próbára tenni, hogy önmagadnak bizonyíts, ha pedig úgy érzed volna hová fejlődni ez a fajta játék egy jó segédeszköz lehet.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek