A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

Memóriafejlesztő játék – kicsiknek és nagyoknak is

Ki ne emlékezne arra, amikor a kis kártya párját próbálta megtalálni? Szüleink biztos tudatosan játszatták velünk a párkeresőt memóriafejlesztés céljából, hiszen mi is ezt csináljuk most gyermekünkkel.

A hagyományos párkereső a legjobb memóriafejlesztő. A párkereső játékoknak létezik olyan változata, amelyet már az egész kicsikkel lehet játszani. Ezek pozitívuma, hogy nem csak a memóriát, de különféle más készségeket is fejlesztenek. A párkereső memóriajáték például képes akár megtanítani arra is, hogy mit ábrázolnak a kártyák, például a színek és a formák megkülönböztetésére, tehát a kártya fejleszti a felismerő és a megkülönböztető képességünket, de türelemre és koncentrációra is tanít. A kicsi gyerekekkel addig érdemes a memóriajátékot játszani, amíg élvezik és nem kezdik el unni, amíg nem lesznek türelmetlenek a játéktól. A nagyobbakat akár egyedül is lehet ültetni, hogy játszanak párkeresőt, hiszen az kiválóan fejleszti a memóriát.

A memóriafejlesztő játék kiváló iskolás kor előtt, hiszen képes felkészíteni az elmét arra, hogy több információt befogadjon, de arra is, hogy megjegyezze azokat. A memóriafejlesztő játék segít abban, hogy koncentráltan, odafigyelve akár több ideig is tudjunk egy dologra figyelni. Ez nagyon fontos például a hiperaktív gyerkőcöknél, akik egy pillanatig sem tudnak nyugton maradni. Képzeljük el, hogy a memóriafejlesztő játékok nem csak a gyerekeknek, de az idősebbeknek is kiváló, hiszen ha nem tornáztatjuk időnként az agyunkat egy-egy játékkal, akkor bizony képesek vagyunk mi is teljes mértékben beporosodni.

Ha soha nem emlékszünk, hogy hova tettük le a dolgainkat, például a kulcsot, a mobiltelefont stb., vagy ha azzal akad problémánk, hogy felidézzük mozdulatainkat, mondatainkat, akkor érdemes a párkeresőket nekünk is játszani. Akár beszállhatunk a gyerekekhez, akár kereshetünk a számunkra megfelelő komolyabb párkeresőket is. Mi kereshetjük például a számok vagy a betűk párját, esetleg már az összetettebb formák felé is kacsintgathatunk. Egy idő után szinte biztos, hogy fittebben fog működni az elménk, amelynek számos más területen is hasznát tudjuk venni. Ha pedig kedveljük a játékokat, a memóriajátékokat, akkor akár életünk végéig is fordítgathatjuk a kis kártyákat, hiszen a memóriafejlesztő játék a legidősebb korosztály kiváló játéka is, hiszen nem hagyja bezsírosodni az agytekervényeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek