A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

Memória játékot gyermeked kezébe!

A tévé, a számítógép, a tablet mind-mind olyan eszközök, amik elé egyszerűbb, gyorsabb, könnyebb, és nem mellesleg időtakarékosabb leültetni a gyereket otthon.

A munkából hazatérve normális, hogy nincs erőd, vagy ami esetleg maradt azt a háztartásra: a főzésre, mosogatásra, takarításra kell fordítanod. A gyermek igénye a játékra, azonban normális, és nagyon is rendjén van, ezért a modern telekommunikációs eszközök hirtelen beléptek a képbe, mint „elektromos” dajkák, s gyakorlatilag átvették a gyereknevelés azon részét, ami a közösen eltöltött minőségi időt kellene, hogy jelentse. A gyermekek életét ugyanis a kezdetektől fogva, hű társként végigkíséri a játéktevékenység.

A játék mind fizikailag, mind lelkileg fejlesztő hatással rendelkezik. A megfelelően kiválasztott játékszer igazi kincs lehet a te háztartásodban is. Erre mi sem szolgálhatna jobb példának, mint a memória játék. Ez a típusú tevékenység olyan nagymértékben lefoglalja a gyereket, hogy szinte észre sem fogod venni, hogy otthon van.

Ha rosszalkodásra gondolnál a nagy csend miatt, most nem kell gyanakodnod, a némaság okozója az elmerült cselekvés, a memória játék. Ez a fajta elfoglaltság képes arra, hogy mind mentálisan, mind fizikailag elősegítse gyermeked gyors fejlődését. A memória játék nem csak akkor kiváló választás, hogyha a fókuszodban a játékok állnak.

Bizonyítható ugyanis, hogy a figyelem differenciáltsága, a koncentráltság mértéke, és maga a figyelem megosztásának képessége ugrásszerűen fejlődik, ha memória játék alkalmazásával szórakoztatod gyermekedet. Ez, azonban még nem minden, sőt a sort még csak most kezdjük el, igazán. A memória játék által az összehasonlító készség, a fogalomalkotás, a szimbolikus gondolkodás, és a kreativitás is fejlődik.

Emellett pedig, ami már maga a játék nevéből is sejthető, a memória játék a legalkalmasabb eszköz gyermeked emlékezetének rohamos fejlesztésére. Az ilyen aktív, kreatív tevékenység során alakul át szépen lassan a rövid távú emlékezet hosszú távúvá, míg az önkéntelen memória szándékossá. Bizonyos játékfajták kiemelten jó hatást gyakorolnak a mechanikus, vizuális, és verbális emlékezésre.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek