A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

A legismertebb kockajátékok

Amikor azt halljuk, hogy kockajátékok, akkor mire gondolunk?

A kockajáték szó hallatán a legtöbbünknek a dobókockás játékok jutnak eszébe, nem is sokat tévedve. Az egyszerű lépegetős bóbicson túl azonban sokkal komolyabb kockajátékok is vannak már a piacon. Ezek lényege főleg a logikai gondolkodásban, és természetesen a szerencsében is rejlik. Nézzük, hogy hogyan lehet a szerencsét a logikával összepárosítani. 

Az egyik legjobb kockajáték, amelyet ismerünk, az a Groocy Pips társasjáték. Ha már pókereztél, akkor talán jobban el tudod képzelni, hogy miről van szó, hiszen ebben a játékban keveredik a póker és a kártyajáték, vagyis hívhatnánk akár kockapókernek is. A játék lényege, hogy a középen látott lapokból kell minél többet összegyűjteni, ami úgy sikerülhet, hogy azt a kombinációt kell kidobni a kockákból, amely a kártyán szerepel. A lényeg, hogy mindig csak egy kombinációt dobhatunk – és így már nem is olyan egyszerű összegyűjteni a kártyákat. A szerencse soha nem lesz elég ennél a játéknál, kötelező az agytekervényeket is elég rendesen megmozgatni, de azért tényleg nem árt a szerencsére is játszani. Merni kell, aztán pedig nyerni. Igazán izgalmas társasjáték, amelyet akár ketten is el lehet kezdeni játszani, de természetesen minél többen vagyunk, annál izgalmasabb. A játékot maximum 6 személy játszhatja, de akár mi magunk is módosíthatjuk a szabályokat, tehát ha úgy látjuk, akkor többen is részt vehetnek a mókában. A játékidő 5-30 perc, tehát egy elég gyors játékról van szó. 

Ha tényleg a kedvenceid a kockajátékok, akkor biztosan ismered a Qwixx stratégiait, ha nem, akkor pedig itt a lehetőség, hogy megismerd. Hasonlóan, ahogyan a Groocy Pipsben, itt is szükséged lesz az elméden túl a szerencsére is, de talán ez már megszokott, ha a kockajátékokról van szó. Az elme itt is a logikai gondolkodásra, méghozzá a stratégiára épít. Ezt a játékot két fehér kockával és 4 színes kockával kell játszani, tehát az izgalmak igazán fokozottak. A játék lényege, hogy be kell ikszelni számokat, a színes sorokban, amelyeket aztán ki kell dobni. Természetesen most is az győz, aki több pontszámot ér el. Ez a játék kellőképpen megdolgoztatja az agytekervényeket. Ez a játék már több díjt is nyert, tehát ha még nem ismerted, akkor itt volt az ideje, ha pedig nem rendelkezel vele, akkor itt az ideje beszerezni. 

A kockajátékok izgalmasak, és a legtöbb már 8 éves kortól játszható, akár születésnapi ajándéknak is kiváló. 

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek