A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

​Játszva tanulni a fejlesztő társasjátékok sgítségével

​Játszva tanulni a fejlesztő társasjátékok sgítségével

Sok szülőben él az aggodalom, hogy vajon gyermeke képes lesz-e megtanulni mindent idejében és helyesen, ami korosztályában normális és általános. Ez az aggodalom amilyen természetes olyan fölösleges is egyben. A gyerekek mindent játszva megtanulnak, és itt a kulcs maga a játék.

Ameddig hagyjuk őket játszani, és tanításukat a játék mellé, és nem fölé rendeljük, nem lesz gondunk, könnyedén fog menni a tanulás. Segítenek ebben a fejlesztő társasjátékok, amelyek a kicsik igényeit figyelembe véve, játékosan vezetnek rá a megtanulni valóra, és elmossák a határt a tanulás és a játék között. A vonatkozó kutatások eredményei szerint a tanulás hatékonysága otthoni, ismert közegben a legnagyobb, és a játék a legjobb tanulási módszer, még akkor is ha intézményesített körülmények között zajlik (óvoda, iskola), A fejlesztő társasjátékok mint a Hexacus építő játék lekötik a kicsik figyelmét, és célzottan, bizonyos matematikai, logika, esztétikai vagy egyéb készségeket, képességeket fejlesztenek, a lehető legviccesebb, legérdekesebb játékos formában. A fejlesztő társasjátékok gyakori használata segít abban, hogy gyermekünk könnyedén beilleszkedjen az óvodai, iskolai közegbe, főleg, ha a korát meghazudtoló tudással rendelkezik, és még csak nem is megerőltető magolás, vagy unalmas elméleti magyarázás juttatta a tudás birtokába. Építkezős, párosítós, vagy éppen számkirakós, a fejlesztő társasjátékok kitűnő szórakozást, a játszva tanulás élményét nyújtják, kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek