A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.
Kategóriák

​Családi társasjáték, az időtálló szórakozás

​Családi társasjáték, az időtálló szórakozás

A játék általánosan elfogadott meghatározása szerint szabad cselekvést jelent. Olyasmit teszünk, amit nem, vagy csak részben határolnak be merev szabályok, és amiben örömünket leljük, semmilyen más célunk nincs vele.

A játék az őskor óta az emberi együttélés egyik fontos alkotóeleme, a tanulás, a szocializálódás legkönnyebb, és egyben legélvezetesebb módja. A társasjáték, ezt egy szinttel magasabbra emeli, hisz interakciót feltételez. Annyiban tér el az egyéni játéktól, hogy valamelyest szabályozott, ha nem lenne az, káoszba fulladna. Képzeljük csak el, hogy a családi társasjáték szabályait senki sem tartja be, mindenki a maga kedve szerint szeretne lépni, vagy bármi mást tenni. A társasjátékok éppen ezért szabályok mentén épülnek fel, de ez nem vesz el élvezeti értékükből, sőt, épp attól válnak érdekessé, hogy a szabályok betartásával tudunk győzni, versengeni, együttműködni, és akarva akaratlanul tanulni. A legtöbb családi társasjáték közös jellemzője, hogy fejleszti az önismeretet, hisz olyan tulajdonságokat hív elő, amelyekről talán magunk sem tudjuk, hogy birtokukban vagyunk, ugyanakkor sokat tanulhatunk játszótársaink természetéről is. Egy jó családi társasjáték a család minden tagját leköti és szórakoztatja egyszerre, az idő pedig elszalad észrevétlenül játék közben. Napjainkban, amikor a televízió, a tablet és az okostelefon már a legkisebbek figyelmét is leköti (és sok szülő örül, hogy csend van) igazi felüdülés és különlegesség egy hagyományos családi társasjáték mellé leülni, és fölfedezni, hogy kicsit több kell a vidámsághoz mindenféle gombok nyomogatásánál. Könnyű azokat az előnyüket felsorolni, amelyek egy családi társasjáték felhőtlen kikapcsolódásához társíthatóak. Gyerekek és felnőttek együtt fejlesztik a csapatszellemet, a logikát, a térlátást, a reflexeket és sok esetben még a tárgyi tudást is. A társasjáték bárhol, bármikor elővehető, ha unalom üti fel a fejét, a játékok száma gyakorlatilag végtelen, és a gazdag kínálatban mindenki talál korosztályáénak, érdeklődésének ízlésének megfelelőt.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek