A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

​A stratégiai társas gondolkodásra késztet

A társasjátékok a gyerekjátékok egyik közkedvelt fajtái. Egy jó társasjáték segítségével a gyermek más gyerekekkel tud játszani, vagy a szülőkkel, ami kifejezetten hasznos időtöltés minden korosztály számára, ráadásul ezen közös programok által sokat tanulhat is a gyerkőc.

Minden korosztálynak megvan a maga játéka, a maga társasjátéka is. A társasjátékok lehetnek többfélék, így készségfejlesztőek, partyjátékok, szerepjátékok, szerencsejátékok, stratégiai játékok. Mik is azok a stratégiai játékok? Általuk a játékosok egyfajta stratégiát dolgoznak ki, hogy a feladatot legjobban hajtsák végre, s ezáltal ők nyerjenek. Stratégiai játék pl. a malom és a sakk is. Ezek ugyan már nagyobb gyerekeknek valók. A stratégiai társas lényege, hogy a játékos használja fel optimálisan az erőforrásait, taktikázzon és tervezzen jól! A célok eléréséhez döntéseket kell hozni, s kérdés, hogy a játékosok jól döntenek-e adott helyzetben. Fel kell építeni saját birodalmukat, meg kell hódítani a világot, végre kell hajtani a kifundált terveket, no és nem utolsó sorban élvezni kell a játékot! A stratégiai társasok próbára teszik a játékosok gondolkodását és kitartását. A feladat: Kidolgozni mindenkinek a saját stratégiáját, és véghezvinni azt, hogy megnyerhesse a játékot! Végül nézzünk egy példát egy stratégiai társasjátékra, melynek biztosan örülne gyermekünk: Gen42 Hive stratégiai társasjáték. Ez egy többszörösen díjnyertes, világhírű, stratégiai társasjáték. Rendkívül ötletes logikai játék, mely komoly agymunkát igényel. Jó logikára, gyorsaságra és kombinációs készségre lesz szüksége annak, aki ezt a társast választja!

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek