A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

A rubik kocka soha nem megy ki a divatból

Tudod, hogy kicsoda Rubik Ernő? Ha igen, akkor biztosan azt is tudod, hogy mi a rubik kocka! Ha nem, akkor itt az idő, hogy megtudd!

A rubik kocka az a híres magyar játék, amely még jobban ismertté tette Magyarországot a '70-es évek végén. A Rubik Ernő nevéhez fűződő bűvös kocka szinte az összes gyermek polcán ott lapult, amely később áthagyományozódott az ő gyerekeikre, és majd a mi gyerekeinkre is fog. Szinte az egész világ ismeri a játékot és a feltaláló Rubik Ernő nevét, hiszen már világversenyeket, világbajnokságokat is rendeznek a kirakásból, sőt, folyamatos rekordokat döntenek, hogy milyen gyorsan és hány lépésből is lehet pontosan kirakni ezt bűvös kockát.

A játék eredeti neve egyébként bűvös kocka, csak a szabadalmaztatás után, 1980-ban vette fel a feltaláló Rubik nevét. A rubik kocka – úgy mint a magyar ételek és italok – hódítanak a világban és a magyarok között is. Ki ne ismerné a logikai játékot, ki ne kérdezte volna meg édesanyját vagy édesapját, amikor kicsi volt, hogy mi az a színes kocka a polcon. Itt kezdődött mindenkinél minden. Apuka-anyuka elmesélte, hogy mi a játék lényege, és onnantól kezdve nem tudtuk lerakni. Kicsi, elfér a táskában, ha unatkoztunk elővettük és próbálgattuk. A többiek megkérdezték az iskolában, hogy ez mi, hazamentek, megkérdezték a szülőket, hogy nekik van-e, a válasz pedig természetesen természetesen igen volt, máshol is előkerültek tehát a fiókból a régen látott játékok, és máris újraindult az őrület. Úgy tűnik, hogy a rubik kocka soha nem fog kimenni a divatból, hiszen a diákok versenyeket, egymás közötti bajnokságokat rendeznek, hogy ki tudja gyorsabban kirakni a játékot. Ha már a Rubik kocka újra előkerült, akkor újra a szülők kezébe is oda került, hiszen soha nem lehet végleg abbahagyni a játékot.

A Rubik kocka egyébként egy térbeli logikai játék, egy kocka, amely 27 elemből áll. A nagy kocka egy oldala 9 kis kockából áll, amelyek különféle színűek. Az oldalak mozgatásával – szétszerelés nélkül – kell elérni azt, hogy a nagy kocka oldalait egy színű kis kockák alkossák. A játék elsőre nem tűnik bonyolultnak, de elég nehéz, türelmet és logikát igényel. Pontosan emiatt néhányan utálták is a játékot, hiszen aki nem tudta kirakni, az nem tudott szabadulni a bosszúságtól, hogy miért nem tud rájönni a lényegre, illetve nem tudott szabadulni attól, hogy nem érti a játék lényegét. Mások pedig imádták a rubik kockát, hiszen kiváló unaloműzőként szolgált bármilyen helyzetben. A Rubik kocka soha nem megy ki a divatból, még ma is ideális ajándéknak bizonyul, imádják felnőttek és gyerekek egyaránt.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek