A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.
Termékek Menü

A párkereső az alap memóriajáték

Mi az a játék, ami minden korosztályt leköt? Mi az a játék, amelyet szinte bármikor lehet játszani? Mi az a játék, amit nem lehet abbahagyni, amire mindig azt mondjuk, hogy csak még egy kört?

Ez a memóriajáték! Talán ha azt mondjuk, hogy memóriajáték, akkor nem ez az első reakciónk, de ha visszaemlékszünk gyerekkorunkra, akkor eszünkbe jut, hogy amikor megláttuk a kis kártyákat a földön, akkor addig fordítgattuk édesanyánkkal, amíg volt erőnk hozzá. Maximum akkor hagytuk abba, amikor már az egyértelmű párokat sem találtuk meg, mert annyire ki voltunk fáradva. Aztán a memóriajáték szinte végigkíséri életünket, hiszen a különféle városokban, füvészkertekben, állatkertekben, szórakozóhelyeken mindig találunk valami érdekes memóriajátékot, aminek nem tudunk ellent mondani, és bármennyire is nem akarjuk, leállunk játszani. Ez így van. A memóriajáték még az idősek számára is kiváló, hiszen egy nyugodt játékról van szó, amely kiválóan életben tartja az agysejteket.

A memóriajáték azért is kiváló és azért szerettük gyerekként, és azért szeretjük szülőként is, ha a gyermekünk ezekkel a kártyákkal játszik, mert nagyon könnyen lehet belőle tanulni. Már a legkisebb gyermekek számára is készítenek memóriajátékokat, amelyek a különféle tanulási fázisokra koncentrálnak. Léteznek színes memóriajátékok, amikor a színek párjait kell megtalálni, de nagyon érdekesek a geometriai memóriajátékok, az állatosak stb. Az állatos játékok közül az is kiváló, amikor nem pont ugyanazt az állatot kell megtalálni, de például a hímnek a nőstény párját vagy fordítva, illetve az is érdekes, amikor csak afrikai állatokkal vagy csak háziállatok képével memorizálunk.

A memóriajáték legegyszerűbb változata a kártyás játék, amelyet le kell tenni a földre, lefordítva, majd azokat egyenként emelgetve kell megtalálni a párjukat. A továbbfejlesztett változatoknak már lehetnek tábláik is, illetve akár a számítógépen is lehet találni különféle memóriajátékokat. Véleményünk szerint azonban mégis a kártyás memóriajáték a legkiválóbb, a hagyományos változatot ajánljuk. A gyerekek nagyon sokat tanulhatnak a játékból. A memóriajáték azért is kiváló, mert lehet egyedül is játszani, de lehet akár többen is, versenyezni is lehet, hogy ki talál több párt, hány fordításból stb. Akár mi magunk is kitalálhatjuk a szabályokat, amellyel még érdekesebbé tehetjük a játékot. Ha memóriajáték, akkor párkereső!

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek