A webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A weboldalunkon való tovább böngészéssel elfogadod a cookie-k használatát.

​A megunhatatlan klasszikus stratégiai társasjáték

​A megunhatatlan klasszikus stratégiai társasjáték

Ha gyermekeink megunják a szaladgálást, biciklizést, vagy bármilyen szabadtéri játékot, esetleg az időjárás alkalmatlan is a kinti játékra, nem csak a tévé bámulása, vagy az okostelefon nyomkodása lehet az alternatíva. Szerencsére a jó társasjátékok ismét egyre népszerűbbek, hiszen az egészen fiatal korosztályoktól a felnőttig bezárólag mindenkit leköt, annyira érdekes, változatos és sokszínű a társasjátékok világa.

A stratégiai társasjáték az abszolút kedvencnek tekinthető, pont azért, mert képes több generációt is lekötni, és a benne rejlő játékpotenciál szinte végtelen. Tegyük hozzá azt is, hogy a stratégiai társasjáték tekinthető leginkább „hasznosnak” a szó klasszikus értelmében, hisz az életben nagyon fontos készségeket és képességeket fejleszt. Nem véletlen, hogy sok multinacionális cég, vagy éppen vezető politikus asztalán is ott van egy stratégiai társasjáték, hiszen ki ne akarna előrelátóan tervezni, okosan kombinálni, higgadtan, hosszú távra gondolkodni, időben visszalépni, szövetségeseket jól megválasztani, céltudatosan lépni, ha szükséges? Márpedig a stratégiai társasjáték az izgalom, a szórakozás, a közös játék öröme mellett éppen ezeket a készségeket és képességeket fejleszti leginkább. Persze itt sem szabad átesni a ló túloldalára, a játék az játék, de a hatása bizony beépül gondolkodásunkba, és felnőttként nem egyszer szembesülhetünk azzal, hogy egy-egy lépésünket a játék közben tanultak motiválják. Játszani jó, sikeresnek lenni még jobb, ha pedig a kettőt kombinálni lehet, miért ne tennénk?

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek